Τίτλος έργου: εφαρμογή υποτιτλισμού για γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας (smart glasses) για παρακολούθηση ζωντανών παραστάσεων Λογότυπο smart subs
Επιλογή γλώσσας
Το έργο Εταίροι Οργάνωση έργου Αποτελέσματα/Παραδοτέα Επικοινωνία
 
 

Το έργο αφορά την ανάπτυξη και βελτίωση της ήδη υπάρχουσας τεχνογνωσίας/τεχνολογίας και εφαρμογών αναγνώρισης και ανάλυσης σήματος ομιλίας. Σκοπός της έρευνας είναι η ανάπτυξη εφαρμογής για γυαλιά Επαυξημένης Πραγματικότητας «smart wearable glasses», που θα δίνει τη δυνατότητα προβολής υποτίτλων στα γυαλιά σε θεατρικές παραστάσεις και γενικά ζωντανές πολιτιστικές δράσεις.

Η εφαρμογή δημιουργεί έναν καινοτόμο τρόπο παροχής υποτίτλων για ζωντανές παραστάσεις που παρέχει απρόσκοπτη παρακολούθηση της παράστασης και ενίσχυση της εμπειρίας του θεατή σε σύγκριση με τις έως τώρα λύσεις. Απευθύνεται σε κωφούς/βαρήκοους και σε άτομα τρίτης ηλικίας με πρεσβυακουσία, κάνοντας το πολιτιστικό περιεχόμενο προσβάσιμο στα άτομα με πρόβλημα ακοής μέσω ελληνικών υποτίτλων ώστε να αρθούν οι κοινωνικοί αποκλεισμοί που υφίστανται.

Επίσης, κάνει το πολιτιστικό περιεχόμενο προσβάσιμο και στο ξενόγλωσσο κοινό μέσω υπότιτλων σε διαφορετικές γλώσσες ταυτόχρονα, συμβάλλοντας έτσι στην ανάδειξη και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και του τουριστικού προϊόντος. Η εφαρμογή αναπτύσσεται με τελικό στόχο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τις ίδιες τεχνικές απαιτήσεις σε διαφορετικούς χώρους (dome theatre, κλειστό και ανοικτό Θέατρο).


 
Εξωτερικοί σύνδεσμοι
 
Οι εταίροι

 


W3C WCAG 2.0
Αρχική σελίδα: Το έργο Εξωτερικός σύνδεσμος: Θόλος Εξωτερικός σύνδεσμος: ΘέατρονΕξωτερικός σύνδεσμος: Θέατρον Εξωτερικός σύνδεσμος: Θόλος Εταίρος: Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού Εταίρος: Δημόκριτος Εταίρος: Hypertech